Ik huur Zelf klussen
Zelf klussen

Uiteraard willen we dat u zich thuisvoelt in uw woning. Daarom mag u uw woning (tot op zekere hoogte) naar eigen smaak en wens inrichten en aanpassen. Er gelden echter wel bepaalde spelregels.

Wat mag altijd?

Aanpassingen die u later gemakkelijk kunt terugbrengen in de orginele staat. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen of behangen van muren (orginele kleur van muren etc. moet in het ‘witspectrum’ vallen).

Waarvoor heeft u toestemming nodig?

Voor ingrijpende veranderingen heeft u toestemming nodig, Het gaat bijvoorbeeld om het plaatsen van een keukenblok, tegelvloer, ligbad, aanbouw, overkapping etc.

WMO aanpassingen

Voor het aanbrengen van een Wmo-aanpassing dient u vooraf toestemning te vragen, Zoals het bevestigen van een douchezitje en een wandbeugel waarmee u moet boren in muren of tegelwerk. Dat is niet van toepassingen wanneer u de Wmo-producten door Wonen Vierlingsbeek laat leveren en installeren. Wij verwijzen u daarvoor graag naar ons Oppluspakket.

Omgevingsvergunning?

Voor veranderingen aan de buitenkant van de woning heeft u soms een vergunning van de gemeente nodig. Neem hiervoor contact op met de gemeente Land van Cuijk (0485) 854 000. 

Bent u van plan om binnenkort te gaan klussen in en om uw huurwoning? Lees dan onderstaande folders goed door. Hierin staat precies beschreven wat er kan, mag en hoe u dit bij ons meldt of aanvraagt of klik hier.

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op. Wij gaan graag met u in gesprek. We kunnen samen de mogelijkheden doornemen en u advies geven. Ook kunnen we bekijken of er misschien een vergunning nodig is van de gemeente. U bent van harte welkom!

 
Downloads Aanmeldformulier ZAV Klussenoverzicht ZAV Vergoedingen en afschrijvingen ZAV Folder ZAV Algemene richtlijn en regelgeving Richtlijn en regelgeving sanitair, leidingwerk, tegelwerk Richtlijn en regelgeving aan- en bijgebouwen Veranderingen waarvoor u geen toestemming krijgt